תחומי ההתמחות
אבהות
קביעה משפטית של אבהותו הביולוגית של אדם. זה נקבע בדרך כלל באמצעות בדיקות גנטיות ויש לו השלכות על הילדים, זכויות ביקור וחובות מזונות ילדים.
סכסוך גירושין
משבר הגירושין הינו משבר בלתי צפוי (לרוב) אשר מערער את מהלך חיי המשפחה ומחייב שינויים משמעותיים במשפחה. סכסוך הגירושין טומן בחובו אי הסכמות. זה יכול לכלול נושאים שונים כמו חלוקת נכסים, אחריות הורית, חלוקת זמני השהות, מזונות ילדים, מזונות אישה וכיוב'. סכסוכי גירושין נפתרים בדרך כלל באמצעות משא ומתן, גישור או ליטיגציה, בהתאם לנסיבות.
יישוב סכסוך
טרם הגשת התביעות יש חובה להגיש בקשה להליך יישוב סכסוך בערכאה המשפטית (בית הדין הרבני ו/או בית המשפט לעינייני משפחה). הליך יישוב הסכסוך נועד לייתר את הפנייה לערכאות המשפטיות ולסייע לצדדים לסים את הסכסוך בדרכי שלום ובהסכמה. ככל והליך יישוב הסכסוך לא צלח, לצד שהגיש את הבקשה שמורה הזכות להגיש ראשון את תביעותיו לערכאה המשפטית, עפ"י בחירתו בתוך פרק זמן מוגדר בחוק.
התרת נישואין
במקרים בהם בני זוג נשואים מעוניינים להתגרש וכל אחד מהם בן דת (למשל גבר יהודי הנשוי לאישה נוצרייה) אחרת עליהם לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה להתרת הנישואין. הליך התרת הנישואין אינו רלוונטי לבני זוג המבקשים להתגרש ומשתייכים לדת היהודית למשל. הליך התרת הנישואין ייעשה כאמור בפנייה של הזוג או מי מבני הזוג לבית המשפט לענייני משפחה וזאת בהתאם לסעיף 1 לחוק התרת נישואין ותכלול את המסמכים והפרטים הנדרשים. המדובר בהליך משפטי לכל דבר ועניין ויש צורך בהכרות משפטית של התחום האמור, זכויותיהם וחובותיהם של זוגות מעורבים.
חלוקת רכוש
חלוקת הרכוש בין בני הזוג (חובות וזכויות) לרוב מהווה את סלע המחלוקת בעת גירושין/פרידה. מדובר בתחום כולל מגוון רחב של סוגיות משפטיות לכן חשוב שהחלוקה תתבצע בהתאם להבנת החוק, הזכויות והפסיקה. בישראל קיים כלל משפטי של הלכת השיתוף (זוגות אשר התחתנו לפני מועד כניסתו לתוקף של חוק יחסי ממון – 01.01.1974) וחוק יחסי ממון. הליך חלוקת הרכוש כרוך בדרך כלל בזיהוי והערכת כלל הנכסים: נכסי מקרקעין, חשבונות בנק, השקעות, כלי רכב, מיטלטלין, זכויות פנסיוניות.
כדאי לדעת: מכיוון שההשלכות של סוגייה זו הן נרחבות מאוד, ייתכן כי מי מבני הזוג ינסה לנקוט בטקטיקות שונות כדי לצאת נשכר, למשל העלמת מסמכים, הברחת רכוש וכדומה.
אחריות הורית וחלוקת זמני השהות
המונח "משמורת" השגור בדיני המשפחה תוקן בתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין) -2020 מתוך תפיסת עולם חדשה – לשני ההורים גם יחד יש אחריות כלפי הילד ולילד יש זכות שהוריו יפעלו בהתאם לאחריותם. האחריות ההורית מחייבת את שני ההורים בין אם הם נשואים, פרודים או מקיימים זוגיות מכל סוג שהיא. לביטול השימוש במונח "משמורת" אין כל השפעה על חלוקת זמני השהות או נושא מזונות הקטינים. האחריות ההורית היא למעשה הזכויות והחובות החוקיות שיש להורים כלפי ילדיהם. זה כולל קבלת החלטות לגבי גידולו של הילד, חינוך, בריאות והיבטים משמעותיים אחרים בחייו. משרד עו"ד לירון אהרוניאן מאמינים שכל הליך משפטי צריך להסתיים מהר ככל האפשר, בהגינות מרבית ובמילים אחרות "לפשר מבלי להתפשר" כאשר התוצאות יאפשרו לכל צד לפתוח בחיים חדשים תוך מזעור הפגיעה בקטינים.
הליכי גישור ומו"מ לגיבוש הסכמים
(הסכם גירושין/ הסכם שלום בית לחילופין גירושין/ הסכם פירוד / הסכם ממון/ הסכם לחיים משותפים ועוד): גישור ומשא ומתן הם שיטות חלופיות ליישוב סכסוכים המשמשים כדי להגיע להסכמות מחוץ לערכאות המשפטיות. עו"ד לירון אהרוניאן בעלת תעודת הסמכה של מגשרת לרבות מגשרת משפחה של לשכת עורכי הדין בישראל ובעלת ניסיון אישי רב ומציאת פתרונות יצירתיים למצבי משבר ומחלוקת. משרד עו"ד לירון אהרוניאן מאמין כי הדרך הנכונה לצלוח את תהליך הגירושין/פרידה היא באמצעות הסכם. משרד עו"ד לירון אהרוניאן ליווה המון משפחות (לרבות באמצעות מפגשים שהתקיימו כולם באמצעות הזום עם לקוחות מכל רחבי הארץ) והגיע להסכם סופי שיסדיר את כלל המחלוקות ביניהם.
מזונות אישה
על פי הדין הדתי היהודי חובת המזונות לאישה נוצרת עם התגבשות הנישואין וממשיכה להתקיים כל עוד לא הותר קשר הנישואין. חובת הבעל לדאוג לספק לאשתו את כל מחסורה וכל צרכיה ובכלל זה ביגוד, מדור, אחזקת מדור ורפואה. שיעור המזונות לו זכאית אישה נשואה הינו לכל הפחות על פי הרמה לה הורגלה עובר לנישואין. בנוסף ייתכנו מצבים בהם לא יפסקו מזונות ע"פי הדין הדתי, אך עדיין יפסקו "מזונות אזרחיים". מזונות אלה יפסקו לתקופה מוגבלת מכוח עקרונות הסכמיים וחוזיים ותכליתם שיקומית, קרי לאפשר לבן הזוג הביתי, אשר לא עבד או בעל יכולת השתכרות מוגבלת, לעמוד על רגליו.בפסיקת מזונות מתחשבים בהכנסות האישה.
מזונות קטינים
בהתאם להוראות סעיף 3(א) לחוק לתיקון דיני משפחה (מזונות), תשי"ט-1959 "אדם חייב במזונות הילדים הקטינים שלו והילדים הקטינים של בן-זוגו לפי הוראות הדין האישי החל עליו…". במחצית שנת 2017 שונתה המציאות המשפטית בכל הנוגע למזונות ילדים יהודים (בע"מ 919/15 פלוני נ' פלונית) . ממצב בו האחריות המוחלטת לספק צרכיהם הבסיסיים של הילדים נפלה על כתפי האב, עברנו לאחריות של שני ההורים לשאת בסיפוק צרכי הילדים. כיום בבוא הערכאה השיפוטית להכריע בנושא מזונות הקטינים עליה לקבוע מהם צרכי הקטינים, מה יחס הכנסות ההורים (לרבות בחינת ההכנסה בפועל, בחינת השאלה האם כל אחד מההורים ממצה את פוטנציאל ההשתכרות שלו וכן בחינת היקף הרכוש העומד לכל אחד מהצדדים לרבות הכנסות מרכוש) ומה יחס זמני השהות בבית כל אחד מההורים.
ידועים בציבור
למעמד של ידועים בציבור – בדומה לנישואין – נלוות זכויות משפטיות מסוימות, כמו גם חובות מסוימות. עם השנים, התרחבה המגמה בפסיקה להשוות את זכויותיהם של ידועים בציבור לאלו של זוגות נשואים, כך שכיום הן כמעט זהות, בעיקר בתחום הכלכלי. כך למשל, ידועה בציבור יכולה בנסיבות מאוד מסויימות לקבל מזונות מבן זוגה בדומה לאשה נשואה ואף לתבוע את העיזבון ולקבל מזונות מהעיזבון שהותיר אחריו בן הזוג שהלך לעולמו; ידוע/ה בציבור זכאים בנסיבות מסויימות לחלקם ברכוש המשותף במקרה של פרידה; ובמקרה של פטירה – בן/ בת הזוג שנותרו בחיים זכאים בנסיבות מסויימות לזכויות הפנסיוניות של הנפטר, לרבות קרן הפנסיה, קופות גמל וקצבת שאירים, והן לחלקם בירושה על פי דין. באשר למעמדם של הילדים המשותפים שנולדו לבני זוג "ידועים בציבור", לעניין מזונות ולכל עניין אחר, אין הבדל בין זוגות נשואים לידועים בציבור. מוסד הידועים בציבור הולך ותופס תאוצה בעולם בכלל ובישראל בפרט. אם אתם מתלבטים בקשר לחתונה או לחילופין אם אתם חיים בזוגיות ללא נישואין ו/או אם אתם לפני פרידה כדאי לכם לקבל את הייעוץ המשפטי שיתן לך כלים משפטיים לתכנן את עתידכם בצורה המיטבית.
אלימות במשפחה
כל צורה של התנהגות פוגענית המתרחשת בתוך מערכת יחסים משפחתית או אינטימית. זה כרוך בנזק פיזי, רגשי או פסיכולוגי שנגרם על ידי בן זוג אחד לאחר ועלול לדרוש התערבות משפטית כדי להבטיח את שלומו של הקורבן. אלימות בין בני זוג או אלימות במשפחה יכולות להתרחש במהלך הנישואין/הקשר, או עם פרוץ סכסוך גירושין/הפירוד. פוטנציאל האלימות בסכסוך גירושין/פירוד גדול יותר, במקרים בהם הייתה אלימות בין בני הזוג במהלך הנישואין/הקשר. אולם, קיימים מקרים בהם מאבק גירושין/פירוד עלול לחשוף בפניכם “צדדים אפלים” של בן הזוג, ורצוי להיות מוכנים לכך. אלימות היא לעולם לא עובדה מוגמרת אשר יש להשלים עימה. במידה והינך סובל/ת מאלימות בתא המשפחתי (אלימות מינית/נפשית/כלכלית פיזית/, יש לעשות הכל כדי להחזיר את השקט והמרגוע לחייך הפרטיים. שתיקה, עלולה לסכן חיים.
ככל שקיימת אלימות במשפחתכם או ככל שהגישו נגדכם תלונות שווא או בקשה לצו הרחקה/צו למניעת הטרדה מאיימת. כדאי לכם להתמודד עם כך מוקדם. משרד עו"ד לירון אהרוניאן מעניק ליווי שוטף המתמחה בתיקי אלימות במשפחה ובעלת ניסיון רב בליווי קורבנות אלימות במשפחה.
ייפוי כוח
ייפוי הכוח המתמשך הינו מסמך משפטי המאפשר לכל אדם (מעל גיל 18) זכות מי יהיה מיופה הכוח שלו למקרה שלא יוכל לתפקד באופן עצמאי ולקבל החלטות בשמו ובמקומו. ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך לתכנון עתידי, במסגרתו הממנה מחליט מי ינהל עבורו את ענייניו כשלא יהיה מסוגל לעשות זאת בעצמו, ובאיזה אופן. יפוי הכח המתמשך נערך מרצון, בהסכמת הממנה והממונה, מופקד אצל האפוטרופוס הכללי, ולא מערב את בית המשפט.
יפוי הכח המתמשך משקף את רצון עורך יפוי הכוח, צרכיו ובקשותיו, ומהווה חלופה למינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט.
מדובר במסמך משפטי חשוב לאין שיעור הנותן לאדם את האוטונומיה וזכות הבחירה בעודו צלול וכשיר משפטית (בניגוד להליך מינוי אפוטרופוס) לבחור מי יטפל בו.
עריכת צוואות
(לרבות צווי ירושה וצווי קיום צוואה):
מסמך משפטי המתאר את רצונותיו של אדם לגבי חלוקת נכסיו וחפציו לאחר מותו. הוא מפרט מי יירש מה, ממנה אפוטרופוסים לילדים קטינים, ועשוי לכלול הנחיות אחרות חשובות. ההחלטה הקובעת מי הם היורשים שלכם נמצאת בידיים שלכם וחשוב שנוסח הצוואה תשמור על האינטרסים שלכם ושל יקירכם. לכן חשוב לשכור את שירותיו של עורך-דין בעל ניסיון וידע מעמיק בטיפול בנושא כה רגיש. צוואה צריכה להיות מנוסחת בצורה חד משמעית וברורה על מנת למנוע פגמים בצוואה, העלולים לערער את מימושה או חלילה לגרום לסכסוך משפחתי בין יורשים. בנוסף, חשיבות הצוואה הינה על מנת למנוע "מלחמות" עתידיות וסכסוכים משפטיים מיותרים בין היורשים. משרד עו"ד לירון אהרוניאן עוסק בעריכת צוואות תוך מילוי רצונותיו של המצווה ותוך ניסוח מוקפד בכפוף להוראות החוק וההלכות הפסוקות.
סכסוכי ירושה
(התנגדות לצו קיום צוואה / התנגדות לצו ירושה): סכסוכים המתעוררים בין מוטבים או יורשים פוטנציאליים לגבי חלוקת וחלוקת נכסים בעיזבון. מחלוקות אלו יכולות להתרחש כאשר יש אי בהירות בצוואה, טענות להשפעה או הונאה בלתי הוגנת, חילוקי דעות לגבי המוטבים החוקיים וכיוב'. סכסוכי ירושה הם סכסוכים ייחודיים. הם מערבים רגשות קשים של קיפוח וחוסר הוגנות יחד עם סוגיות משפטיות מורכבות. כאשר נוצר סכסוך בין יורשים, מעבר לכך שהוא עלול ליצור קרע בלתי ניתן לאיחוי - הוא מחייב התנהלות משפטית נכונה על מנת להגיע בסופו של דבר לתוצאה הרצויה. לכן, כאשר נדרשת התנגדות לצוואה/צו ירושה או הגנה עליה, מומלץ לפנות אל עורך דין הבקיא בסכסוכי ירושה בהקדם, על מנת לעמוד על הזכויות מחד, תוך מינימום פגיעה לתא המשפחתי מאידך. משרד עו"ד לירון אהרוניאן בעל ניסיון רב בייצוג יורשים בסכסוכי ירושה, לרבות בסכסוכי ירושה מורכבים. משרדנו טיפל בהתנגדויות לצוואות / צווי ירושה תוך התמודדות עם סוגיות משפטיות מורכבות.